De Haagse gemeenteraad roept de NS en ProRail op om de bankjes op Den Haag Centraal terug te plaatsen. De bankjes werden verwijderd om de stationshal minder aantrekkelijk te maken voor overlastgevers, maar volgens raadslid Judith Klokkenburg van ChristenUnie-SGP is dit ‘symptoombestrijding’. Ze benadrukt dat de overlastgevers perspectief en hulp nodig hebben, terwijl de bankjes een belangrijke plek zijn voor ontmoeting en rust. Een meerderheid van de gemeenteraad steunt deze oproep.

Belangenorganisatie Straat Consulaat uitte soortgelijke kritiek en directeur Marlies Filbri benadrukte dat veel EU-migranten wel degelijk rechten hebben opgebouwd en dat het weghalen van de bankjes ‘een pestmaatregel’ en ‘symptoombestrijding’ is. Volgens Filbri belanden steeds meer mensen op straat door het ontbreken van passende hulp.

Naast het terugplaatsen van de bankjes zijn er ook andere maatregelen voorgesteld. De VVD begrijpt de overlast op het station en ziet de verplaatsing van de bankjes als een pilot om te kijken of de overlast afneemt. Verschillende moties zijn ingediend, waaronder een oproep voor meer zorg en ondersteuning voor werkloze EU-migranten. De gemeente zal samen met de politie en diverse organisaties acties ondernemen om de overlast te verminderen en de veiligheid op het station te herstellen. Een evaluatie van de situatie zal plaatsvinden in juli, waarna besloten wordt over het terugplaatsen van de bankjes.

Lees het volledige artikel op de website van Omroepwest:

Bankjes terug op Den Haag Centraal: 'Weghalen is pesten'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!