Op vrijdag 19 juli organiseren het Drugspastoraat Amsterdam de Belangenvereniging Druggebruikers MDHG wederom de Amsterdamse editie van International Drug Users Remembrance Day. Het thema dit jaar is “Zo mooi als het was”. Een van de sprekers is schrijver en dichter Hans Plomp, al decennialang strijder voor hervormingen in het drugsbeleid.

Tijdens International Drug Users Remembrance Day worden over de hele wereld mensen herdacht die overleden zijn ten gevolge van drank- of drugsgebruik, of de bestrijding daarvan. In Amsterdam wordt een openbare herdenkingsdienst gehouden met live muziek, het aansteken van kaarsen, een broodje en toespraken.

Er zijn verschillende sprekers, waaronder huidige en voormalige druggebruikers die vrienden en bekenden uit de scene hebben verloren. De keynote spreker is Hans Plomp, schrijver, dichter en activist voor een beter drugsbeleid. Binnen zijn geprezen en omvangrijke oeuvre schreef hij samen met Gerben Hellinga het boek Uit je bol, de “Nederlandse Drugs-Bijbel” waarin in eerlijke en duidelijke bewoordingen het gebruik van diverse soorten drugs wordt beschreven.

Muziek is er van De Straatklinkers, David Chassé en Maarten Loonen.

Zowel het Drugspastoraat Amsterdam de Belangenvereniging Druggebruikers MDHG zijn organisaties met goed persoonlijk contact met druggebruikers en staan op deze dag stil bij hen die de afgelopen jaren zijn overleden. Iedereen is welkom om op eigen wijze stil te staan bij dierbaren die zij hebben verloren.

International Drug Users Remembrance Day

Vrijdag 19 juli 2019
Deuren open: 14.00 uur, Aanvang: 14.30 uur.

Locatie: De Crypte, Oudezijds Achterburgwal 45, Amsterdam

Toegang is gratis

De Crypte, Oudezijds Achterburgwal 45, Amsterdam

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger