Jenny en Abdul kennen elkaar van de opvang voor jongeren in Den Haag. Jenny werkt hier als afdelingsmanager en Abdul sliep tot voor kort op de opvang. Jenny en Abdul zijn duidelijk dikke mik, en dat is niet voor niets.

Jenny: “Toen ik hier vorig jaar manager werd, konden de jongens van de nachtopvang overdag nergens terecht. Zelfs niet om even naar het toilet te gaan. Ik heb normaal gesproken geen slaapproblemen, maar hier lag ik écht van wakker.”

Vanwege corona kregen de jongens van de nachtopvang de mogelijkheid om overdag binnen te blijven. Maar toen de maatregelen afgelopen zomer versoepelden, stonden de jongens ‘s morgens om 8.00 uur weer op straat. Alles was dicht, zelfs de school was online. Het werd daarom een missie om de nachtopvang permanent te veranderen in een 24-uursopvang. En eind oktober vorig jaar lukte dat daadwerkelijk. Maar dat kwam niet alleen door de inspanningen van Jenny. “Dit kwam door een goede samenwerking met de gemeente en andere organisaties, maar zeker ook door Abdul. Hij speelde een belangrijke rol.”

Straat Consulaat: Mooi interview met Abdul, als lid van de achterban jongeren heeft hij zich sterk gemaakt voor 24 uursopvang voor de jongens. Door zijn inzet en de samenwerking tussen Straat Consulaat en het Leger des Heils hoeven de jongens niet elke dag vanaf 8 uur de straat weer op. # legerdesheils #jennyvandepas #marcverberg #ellensmeets

Lees het complete artikel op de website van Legerdesheils.nl:

Afdelingsmanager maatschappelijke opvang Jenny en deelnemer Abdul zijn dikke mik


Schrijf u in het mailchimp account van het Straat consulaat als u op de hoogte gehouden wil worden van de nieuwe blogposts, activiteiten, acties en eventuele nieuwsbrieven.