De Achterban jongeren organiseren op 6,7,8 juli en 12,13,14 juli de week van de beeldvorming. De Achterban jongeren zijn de weerstand tegenover dakloze mensen zat. Zij zijn mensen als jij en ik, maar dan zonder thuis.

Zij zijn de dupe geworden van de knip in de jeugdzorg naar volwassenenzorg. Zij zien geen kansen op de woningmarkt, hebben een laag inkomen en vaak geen netwerk om op terug te vallen. Als er woonplekken gerealiseerd worden, gebeurd het dat de buurt op de barricades gaat omdat ze niet zitten te wachten op dakloze mensen.

Maar wie zijn die dakloze mensen? Hoe is zijn zij in deze situatie beland? Wat is er nodig om hen weer op weg te helpen?

De Achterban jongeren organiseert de week van de beeldvorming om dit verhaal te verhalen. Dit doen zij in buurthuizen, populaire plekken buiten of op andere plekken waar ze welkom zijn. We willen het beeld over dakloze mensen veranderen en hopen dat er meer begrip komt zodat we samen kunnen kijken naar oplossingen.

Ben je geïnteresseerd om de Achterban jongeren te ontvangen in de week van de beeldvorming? Neem dan contact op met Joy Falkena: joy@straatconsulaat 06-51550091