In 2018 is bij het Straat Consulaat het project Onafhankelijke cliëntondersteuning voor Den Haag gestart. Er zijn twee projectleiders aangesteld die samen met een team van gemotiveerde vrijwilligers, veelal ervaringsdeskundigen, uitvoering gaan geven aan dit project.

Wat is cliëntondersteuning?

Cliëntondersteuning is gratis, onafhankelijk en beschikbaar voor iedereen in Den Haag die vragen heeft over zorg, welzijn, wonen, dagbesteding en financiën. Bij cliëntondersteuning staat het belang van de cliënt (of bij Straat Consulaat: bezoeker) centraal. Dit is geregeld in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Het Straat Consulaat biedt deze ondersteuning aan haar achterban.

Wat doet een cliëntondersteuner nu precies?

De cliëntondersteuner geeft informatie en advies en helpt mensen om vragen helder te krijgen en samen naar oplossingen te zoeken. Hij of zij ondersteunt bij het overleg met zorgaanbieders of bijvoorbeeld bij het aanvragen van WMO-zorg bij de gemeente Den Haag. Wil je meer weten over deze ondersteuning of heb je zelf ondersteuning nodig loop dan eens binnen tijdens ons open inloopspreekuur. Elke maandag, dinsdag en donderdag van 13:30 uur tot 15:00 uur ben je van harte welkom.

Wie zijn de projectleiders?

De projectleiders stellen zich hier aan u voor:

Ron Fabiola Onafhankelijke cliëntondersteuning Straat Consulaat te Den Haag

Ron en Fabiola Onafhankelijke cliëntondersteuning Straat Consulaat te Den Haag

Ron Staallekker

is sinds maart 2018 aan het werk bij het Straat Consulaat. Hij begon als vrijwilliger met onder andere het organiseren van workshops. Ron is als economisch dakloze in contact gekomen met het Straat Consulaat en is daar sedert 2016 niet meer vertrokken. Als ervaringsdeskundige economische dakloosheid geeft hij nu samen met Fabiola de Zeeuw leiding aan het project.

Fabiola de Zeeuw

kwam in januari 2019 het team versterken. Fabiola is vanuit haar eigen ervaringsdeskundigheid bekend met de nodige tegenslagen in haar leven. Vanuit haar eigen ervaringen hoopt zij extra ondersteuning te bieden aan mensen die dat op dat moment in hun leven nodig hebben. Zij gelooft dat elk mens recht heeft op een waardig bestaan, dat mensen kunnen groeien in hun leven als zij deze stap eenmaal weer durven en kunnen nemen.