Hopelijk vinden we in de formatieplannen op enig moment ook de aanpak van dakloosheid terug. Want in een land dat écht trots op zichzelf wil wezen zou niemand de nacht mogen doorbrengen in een papiercontainer, schrijft onze chef nieuws Saskia van Westhreenen.

Het was hartverscheurend, dat nieuws over die buitenslaper die dinsdagmorgen in Arnhem werd geplet tijdens het legen van de papiercontainer.

Vrij snel kwam Tonnie van den Herik ter plaatse, de vrouw die in de stad bekendstaat als de ‘moeder van de daklozen’. Ze had een angstig voorgevoel dat ze de overleden man zou kennen. Een dak- of thuisloze, want waarom zou iemand anders de nacht doorbrengen in een papiercontainer?

Het nare voorval staat voor heel veel dingen. Allereerst voor het grote aantal mensen dat geen dak boven het hoofd heeft in Nederland. Soms door psychische problemen, soms uit geldnood, door verslaving, woningnood of als ongedocumenteerde.

Lees het volledige commentaar op de website van het AD:

Waar blijft het succes van het Actieplan Dakloosheid?

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!