Beeld van Martijn Beekman van Mona Keijzer Minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, 4e viceminister-president.
Het verbod op tijdelijke huurcontacten is nog geen jaar geleden ingegaan. Een Kamermeerderheid schaarde zich destijds achter een wetsvoorstel van PvdA en ChristenUnie dat een vast huurcontract weer de norm moest maken. Maar inmiddels twijfelt een Kamermeerderheid alweer. Die schaart zich achter een voorstel van NSC-Kamerlid Merlien Welzijn om te kijken of de wet moet worden aangepast.
Volgens Welzijn kan het huidige verbod ‘als belemmering ervaren worden’. Bijvoorbeeld als een hospita overweegt een kamer te verhuren en dat toch maar niet doet. Ook minister Keijzer zou het verbod graag aanpassen. Volgens haar zijn er de laatste jaren te veel wetten aangenomen die verhuurders kopschuw maken om woonruimte ter beschikking te stellen. ,,Je ziet nu dat mensen met ruimte die niet verhuren omdat ze bang zijn – platgezegd – nooit meer van de huurders af te komen.’’
Lees het volledige artikel op de website van het AD:
Huurders moeten straks mogelijk weer genoegen nemen met tijdelijk contract: verbod op de tocht
Méér overheids berichten:
Huurbevriezing sociale huur succes voor huurders
De coalitiepartijen willen de huurprijzen in de sociale huursector in 2025 en 2026 bevriezen. De Woonbond is blij met deze stap.
Kamer blokkeert plan-Keijzer om huren te verhogen
Particuliere verhuurders mogen hun huren toch niet extra verhogen. Minister Mona Keijzer (Volkshuisvesting, BBB) wilde de wet voor verhuurders versoepelen, maar de Tweede Kamer zal dat blokkeren. Ook regeringspartijen PVV en NSC keren zich tegen Keijzers plan.
Wijzigingen huurwetgeving kritisch ontvangen
Het wetsvoorstel van minister Keijzer om huurwoningen te redden van de verkoop door huurverhogingen toe te staan, is kritisch ontvangen. Zo maken Amsterdam en Utrecht zich ‘grote zorgen’ voor de betaalbaarheid van huurwoningen.