De aanstelling van Nederland’s eerste minister voor Armoedebeleid, Carola Schouten, leek een beloftevolle verschuiving te zijn, echter blijft de uitdaging onopgelost terwijl de cijfers van armoede blijven stijgen. Komend jaar dreigen bijna een miljoen mensen onder de armoedegrens te belanden, wat kritiek van experts op Schoutens inspanningen heeft opgeleverd.

Het Centraal Planbureau voorspelt dat armoede zal toenemen zonder nieuwe aanpak. Hoewel Schouten erkend wordt voor het veranderen van het gespreksklimaat en het verruimen van bijstandshulp, wordt de afwezigheid van structurele wijzigingen benadrukt. Tijdelijke maatregelen zoals de energietoeslag blijken op de lange termijn ineffectief. Externe factoren zoals de Oekraïne-oorlog en inflatie hebben ook bijgedragen aan de complexiteit van het vraagstuk.

Armoedebestrijding pioniers Clara Sies en Esmah Lahlah uiten ontevredenheid over het beleid, waarbij tijdelijke oplossingen als ontoereikend worden beschouwd. Lahlah dringt aan op duurzame transformatie en hoopt op substantiële plannen van Schouten tijdens Prinsjesdag. Ze onderstreept de noodzaak van een voortgezette rol voor een Armoedebeleid minister in de volgende regering.

Lees het volledige artikel op de website van eenvandaag.avrotros.nl:

Experts kritisch over beleid van eerste armoedeminister Carola Schouten: 'Het is pappen en nathouden'

Bij de foto: Carola Schouten,  Minister van armoede. Foto: Martijn Beekman. 

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!