Voor de media

Het voorkomen en uitbannen van dakloosheid in Den Haag tegen 2030. Dit betekent dat we ons dagelijks inzetten voor het voorkomen van dakloosheid. Waar opvang nodig blijft, is deze kwalitatief hoogstaand en zeer kortdurend. Immers, dakloosheid kan alleen opgelost worden met een eigen thuis. Iedereen moet gelijkwaardige toegang hebben tot het recht op huisvesting en andere mensenrechten. Daar zetten we ons onvermoeibaar voor in.

Media en persvoorlichting

Bij Straat Consulaat staan we altijd klaar om de media te voorzien van eerlijke informatie over ons belangrijke werk. Voor persvragen en interviews kun je contact opnemen met Iris, onze communicatie adviseur via 06 48 19 53 85. Of stuur een e-mail naar iris@straatconsulaat.nl.

Je kunt ons ook op ons kantoor bereiken via 070-7808780. Of even binnenlopen bij ons Straat Bakkie.

Ontdek onze beeldbank: een eerlijker beeld van dakloosheid.

In de media worden dakloze mensen vaak eenzijdig afgebeeld. Te vaak worden dakloze mensen in de media getoond als een aan alcohol verslaafde man, sterk verwaarloosd, op het bankje of in de portiek. Dit beeld is echter verre van compleet. 

Daarom hebben we een beeldbank gecreëerd die het leven van dakloze mensen accuraat weergeeft. Een set realistische foto’s van het leven van dakloze mensen. Vrij te gebruiken door iedereen die een verhaal schrijft of publiceert over dit thema.

Draag bij als mediapartner

Ons werk is grotendeels afhankelijk van donaties en giften, en ons mediabudget is beperkt. Alle hulp is welkom, inclusief het aanbieden van gratis advertentieruimte. Beschik je over ruimte voor een advertentie? Wij hebben kant-en-klare materialen voor print, online banners, en radiospotjes klaarstaan. Neem contact op via iris@straatconsulaat.nl om de benodigde bestanden te bespreken.

Voor Niet-Mediagerelateerde Vragen

Heb je andere vragen? Ons algemene nummer is 070-7808780, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:30 en 17:00.

Bekijk ook

Ik
ben
dakloos

Zoek je hulp bij het vinden van een opvangplek? Of heb je vragen over zorg, welzijn, wonen, dagbesteding of financiën?

Ik
wil 
helpen

Wil je geld doneren, vrijwilliger worden of als (zakelijke) partner een samenwerking, actie of project met ons opzetten?

Meer
over
ons werk

We behartigen de individuele en collectieve belangen van dakloze mensen in Den Haag en doen dit nadrukkelijk samen mét en op basis van de expertise van (voormalig) dakloze mensen.