• Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Blogger

Niet onverwacht
want ik wist dat het ging komen.
Eerst nog de kale grond
met de kale bomen.
Waar ik het vanmorgen ineens vond
de kleine groene blaadjes
de sneeuwklokjes komen langzaamaan omhoog.
Ik voelde een moment van grote blijheid
toen ik me over dat kleine wonder boog.

Yvonne Louise
Januari 2023

Oude bekenden en een nieuw gezicht

Joy

Zoals een aantal van jullie al weten, heeft Joy haar taken als ondersteuner van de Achterban Jongeren neergelegd om plaats te maken voor het landelijk jongerenpanel.
Joy werkt ondertussen al 14 jaar bij Straat Consulaat en staat altijd voor iedereen klaar. Van langsgaan bij de jongerenopvang, jongeren motiveren in dagelijkse bezigheden, een luisterend oor bieden aan wie dat nodig heeft, tot op de barricade staan om te strijden voor de belangen van dak- en thuisloze mensen. Daarom zijn wij ook ontzettend trots dat zij is doorgegroeid naar deze landelijke positie en weten we zeker dat zij daar op de juiste plek zit.

Pleun

Pleun werkt inmiddels al bijna een jaar bij Straat Consulaat. Ze is bij ons gestart met het educatieproject waarin zij jongeren begeleidde die terug naar school willen. Zij heeft dit met veel energie en enthousiasme gedaan en is ook altijd heel actief met de jongeren bezig. Daarom is het geen verrassing dat zij de rol van Joy overneemt in het Achterban Jongeren team. Wij zijn erg blij met haar en kijken uit naar deze samenwerking!

Roos

En dan is er een nieuw gezicht: Roos Schrama, de nieuwe projectleider van het educatieproject van Straat Consulaat. Woensdag 1 februari is zij hier aan de Parkstraat met veel plezier begonnen. Ze is 33 jaar en woont in Den Haag. Afgelopen augustus is haar zoontje Abel geboren. En ze gaat graag met hem naar buiten, de natuur in! Ook houdt ze erg van sport en vind je haar in bootcamplesjes, op de racefiets of in de squash hal. Alles in spelvorm vindt ze sowieso erg leuk. Je kan haar dus altijd uitdagen voor potje Kolonisten van Catan, Dixit, Rummikub of iets anders. En ze kijkt ernaar uit jullie te ontmoeten!

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Blogger

Bij de foto’s: Links Joy & Pleun, rechts Roos

Vrijwilligersvergoeding

De belastingdienst heeft de maximale vrijwilligersvergoeding die je belastingvrij mag krijgen opgehoogd van € 1800,- euro naar € 1900,- per jaar. Dat betekent dat de maximum vergoeding die je maandelijks kan krijgen van het Straat Consulaat van € 150,- naar € 158,- stijgt. De uurvergoeding blijft wel € 3,- per uur.

Van Diaan

Hallo beste mensen,

De lente is in aantocht! Ik werk ondertussen alweer ruim een half jaar voor Straat Consulaat en dat geeft me nog steeds heel veel energie en voldoening. Ik ben tegenwoordig 2 x per week op de winteropvang op de Sportlaan te vinden en heb goed contact met een aantal mensen. Zij zeggen zo door mij gemotiveerd te worden om ook hun verslavingsproblemen aan te pakken. Ik heb fijne en interessante gesprekken met hen. Wel moeilijk dat ik soms mensen ontmoet met wie ik ooit in de detox of een kliniek heb gezeten, of die ik van de AA meetings ken. Heel teleurstellend om te zien dat ze weer zo zijn afgegleden. Dit houdt mij wel scherp op mijn eigen verslaving. Gelukkig heb ik pas een jaar clean tijd aan mogen tikken, maar ik weet dat de verslaving altijd op de loer ligt.

Verder ga ik me oriënteren om een opleiding voor verslavingsdeskundige te volgen en ik overweeg een basis cursus Pools te starten. Ik merk namelijk dat het lastig is om met Poolse mensen in contact te komen en er zijn ontzettend veel Polen in Den Haag. Ook wil ik graag voorlichting gaan geven op scholen om zo het verslavingsprobleem bij de wortel aan te pakken. Hoewel het soms deprimerend is om te zien hoeveel mensen lijden op deze wereld, ben ik na al mijn eigen lijden tot het besef gekomen dat ieder mens zijn of haar eigen weg te gaan heeft in het leven. Niets is voor niets en alles heeft een reden. Door eerlijk naar mezelf te kijken en in te zien wat mijn eigen aandeel is in mijn lijden kon ik mezelf verlossen en gaan groeien. Ik ben dankbaar voor wie ik nu ben en waar ik sta en geef mijn kracht aan zoveel mogelijk anderen door. We zijn op de wereld om mekaar te helpen, nietwaar? Dat begint al in mijn naaste omgeving, een glimlach naar een voorbijganger, een luisterend oor, een bloemetje, een knuffel, een Goedemorgen appje.
Dus bij deze….

Een dikke knuffel voor een ieder die dit leest. 

Straat Consulaat & Social Media

Zoals je wellicht weet, is Straat Consulaat actief op diverse Social media. En zorgt vrijwilliger Wim er dagelijks voor dat onze website up to date is. Daarnaast is Iris aangetrokken om onze communicatiestrategie te ontwikkelen en de berichten op Social media te plaatsen. Iris vertelt:

“Als nieuwe (tijdelijke) communicatie adviseur help ik Straat Consulaat bij het maken van een communicatiestrategie. Hierin beschrijf je welk verhaal je precies wilt vertellen -wie we zijn en wat we doen- en via welke middelen je dat wil doen. Denk bijvoorbeeld aan Social media, website, nieuwsbrief of pers. Naast het maken van deze strategie help ik gelijk met het schrijven van artikelen, Social media berichten en bedenken van campagnes.”

Op de website kun je de meest actuele media-artikelen vinden die te maken hebben met dakloosheid, geschreven door onszelf of door andere media. Je kunt je abonneren op de nieuwsbrief van het Straat Consulaat, dan ontvang je dagelijks een mail met de laatste updates: https://www.straatconsulaat.nl/mailchimp-aanmelden/

Kijk rechts boven op de website voor onze Social media!

Tips van de maand

Tip 1
Deze maand een spirituele inbreng van Jeroen Melchior, namelijk het gebed om kalmte:

Schenk mij de kalmte om te aanvaarden
wat ik niet kan veranderen,
moed om te veranderen wat ik kan veranderen,
en wijsheid om één dag tegelijkertijd te leven.
Om van één moment tegelijkertijd te genieten.
Om moeilijke tijden te accepteren als het pad naar de vrede.

Dit gebed wordt vaak gebruikt in verslaving programma’s, bijvoorbeeld bij de AA. Het kan steun, rust en raad bieden op momenten dat je met jezelf en het leven worstelt.

Tip 2
En als je je verveelt: in Den Haag kun je veel doen voor weinig! Op deze website kun je genoeg activiteiten en mooie plekken in onze omgeving vinden om je dagen mee te vullen: https://denhaag.com/nl/gratis-in-den-haag

Tip3

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Blogger