Utrechters met schulden worden nu een stuk sneller geholpen dan vier jaar geleden. Ook is hun schuld bij aanvang van een regeling gehalveerd ten opzichte van 2019. Dat blijkt uit het eindrapport van de zogenoemde actieagenda Utrechters Schuldenvrij, dat vandaag is gepubliceerd.

Vier jaar geleden opende de gemeente de aanval op de schuldenproblematiek in de stad. Dat was volgens wethouder Linda Voortman hard nodig, want schulden leiden vaak tot nog meer problemen. In Utrecht kampen ongeveer 12.000 huishoudens met problematische schulden. Het programma Utrechters Schuldenvrij werd daarom opgestart en de gemeente stelde zich daarbij drie doelen: schulden eerder signaleren, hulp op maat bieden en terugval voorkomen.

Lagere schulden

Op basis van de eindrapportage lijkt dat eerste doel in ieder geval behaald te zijn: schulden worden vaker gesignaleerd. Het aantal Utrechters dat een schuldregeling heeft gekregen is in de afgelopen vier jaar verdubbeld. Dat heeft er dan weer toe geleid dat de gemiddelde schuldenlast bij aanvang van een regeling meer dan gehalveerd is.

Lees het complete artikel op de website van rtvutrecht.nl:

Schulden Utrechters eerder en vaker gesignaleerd, maar 'schuldenaanpak nooit af'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!