Het was vannacht druk in de Utrechtse opvanglocaties voor daklozen. 216 mensen brachten er de koude winternacht door. Dit is volgens stichting de Tussenvoorziening, die onder meer opvang voor dak- en thuisloze mensen verzorgt, een recordaantal. En niet alleen afgelopen nacht was het druk, maar over het algemeen ziet de stichting een toename van daklozen die in de nachtopvang slapen.

De wegen zijn glad en op het water ligt een laagje ijs. Het vriest ’s nachts al even, en dat betekent dat de koudweerregeling voor dak- en thuislozen op 8 december inging. Daarom zijn er extra opvanglocaties open om deze doelgroep de koude nachten door te helpen. Dat dat hard nodig is, blijkt nu er een recordaantal dakloze mensen de nacht in de Utrechtse opvanglocaties doorbracht.

De winteropvanglocaties de Stadsbrug en Zeehaenkade zaten vannacht dan ook allebei vol. Bij de locatie aan de Stadsbrug overnachten dakloze mensen uit Europese landen, op de nieuwe locatie aan de Zeehaenkade brengen ongedocumenteerden, mensen zonder de nodige papieren, de nacht door. Op die laatste locatie creëren ze momenteel tien extra plekken.

Lees het complete artikel op de website van RTVUtrecht:

Recordaantal dakloze mensen sliep afgelopen koude winternacht in de Utrechtse opvanglocaties