Als het aan het kabinet ligt, slapen er in 2030 geen daklozen meer op straat. Volgens de officiële cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) zijn er nu zo’n 32.000 mensen dakloos in Nederland, maar het Leger des Heils denkt dat het er nog veel meer zijn.

Bernard Kregting, zelf ooit dakloze, organiseert met zijn stichting Vagebond stadswandelingen met (ex-)daklozen om zo voor meer onderling begrip te zorgen. En dat onderlinge begrip is cruciaal om van dakloosheid af te komen, vertelt hij in Villa VdB.

Verschillen

“Je ziet tijdens de wandelingen nog steeds de mooie gebouwen in een stad, maar dan wordt er meer de nadruk gelegd op de plekken waar daklozen slapen,” vertelt Kregting. Er zijn veel verschillen tussen groepen daklozen. “De mensen die je in de binnenstad ziet hebben een verslavingsachtergrond en zijn vaak erg nadrukkelijk aanwezig. De overige tachtig procent zie je niet. Die zijn bezig om een huis te zoeken en slapen in auto’s of in een tent”, aldus Kregting.

Lees het volledige artikel op de website van nporadio1.nl:

Stadswandelingen met (ex-)daklozen populair: 'Zorgt voor meer begrip'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!