Een goed gebit geeft zelfvertrouwen, stelt straattandarts Didi Wittekoek-Landman. Naast het runnen van haar praktijk behandelt ze al zeven jaar daklozen in Rotterdam. Maar er is een probleem: er zijn te weinig straattandartsen. Ze kan het aantal daklozen dat bij haar aanklopt niet meer aan.

Didi is zo’n tandarts die iedereen wel zou willen. Ze is vriendelijk, legt alles in heldere taal uit en bovenal: ze stelt de patiënt gerust. “Het mooiste aan mijn werk is dat ik iemand weer blij kan maken met een mooie glimlach. Ik voel me bijna Sinterklaas”, zegt ze zelf met een grote glimlach en in Zuid-Afrikaans accent.

Ze heeft een praktijk in de Rotterdamse wijk Terbregge. “Een rijke buurt waar de mensen twee keer per jaar naar de tandarts en mondhygiënist gaan.” Maar één keer in de week werkt ze vanuit Tandartsenpost010 in het Erasmus MC. Hier behandelt ze voornamelijk daklozen. Niet voor niets heeft ze de naam straattandarts.

Lees het complete artikel op de website van rijnmond.nl:

Straattandarts Didi ziet steeds meer rotte tanden en kan de vraag bijna niet meer aan: ‘Ik heb een wachtlijst van vier maanden’