Tientallen mensen overnachten in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 december voor het stadhuis op de Coolsingel in solidariteit met dakloze Rotterdammers. Het tentenkamp maakt deel uit van een nieuwe Recht op Rust-actie. “Iedereen die dakloos is, of solidair is met wie geen slaapplek heeft, kan hier de nacht doorbrengen.

Kom ook in actie! Want iedereen heeft recht op rust”, vertelt Martijn van Leerdam, predikant-directeur van de Pauluskerk Rotterdam. Op woensdagavond is er een programma met een diner, muziek en sprekers op de zeepkist. ’s Ochtends is er een gezamenlijk ontbijt.

De manifestatie wordt georganiseerd door de Pauluskerk Rotterdam, een groep Rotterdamse beeldend kunstenaars en raadsleden uit de gemeenteraad van Rotterdam. Met hulp van Rotterdamse organisaties, waaronder het CBK Rotterdam en Basisberaad

Pleiten voor een permanente nachtopvang

De Recht op Rust-beweging pleit voor een permanente nachtopvang in Rotterdam waarin iedereen welkom is, ongeacht afkomst of papieren. De huidige winteropvang gaat alleen open wanneer de gevoelstemperatuur onder de nul graden komt. Dat is onmenselijk, vindt de beweging. “We blijven deze winter maandelijks doorgaan met manifesteren tot er een oplossing komt voor deze kwetsbare mensen’, zegt Van Leerdam.

Lees het volledige artikel op de website van openrotterdam.nl:

Slapen voor het stadhuis in solidariteit met daklozen: ‘Iedereen heeft recht op rust’

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!