Rotterdam heeft een nieuwe opvangplek voor dakloze EU-migranten. Zij zijn vaak hun werk en slaapplek kwijtgeraakt waardoor ze nergens meer terechtkunnen. De opvang helpt deze mensen hun leven weer op orde te krijgen. Tegelijk moet het ook de overlast in de stad verminderen.

In deze nieuwe opvang krijgen mensen begeleiding om te werken aan een nieuw doel in hun leven. Zoals weer aan het werk gaan of terugkeren naar het land van herkomst. ‘Deelname is vrijwillig, maar niet vrijblijvend’, zegt zorgwethouder Buijt. ‘Er zijn hier allerlei organisaties die je helpen met een plan voor de toekomst. Maar daar moet je zelf wel aan meewerken.’

Sober ingericht
Er is de afgelopen weken hard gewerkt om de nieuwe locatie aan de Volkelstraat, nabij het vliegveld, klaar te maken voor de opvang. Er stond al een gebouw voor nachtopvang van daklozen met een pasje van centraal onthaal. Nu zijn er portakabins bijgeplaatst met onder andere slaapruimtes, een spreekkamer en een recreatieruimte. Alles is sober ingericht: twee slaapzalen met elk 30 bedden dicht bij elkaar, zonder privacy of extra’s.

Lees het volledige artikel op de website van Rotterdam.nl:

Nieuwe opvang biedt dakloze EU-migranten kansen

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!