In Rotterdam stijgt het aantal daklozen volgens diverse opvanginstanties, waaronder de Pauluskerk, Centraal Onthaal en Stichting Ontmoeting. Deze kwestie wordt beaamd door Theo Breimer, de woordvoerder van Leefbaar Rotterdam’s wethouder Ronald Buijt. Hoewel er voldoende opvangfaciliteiten zijn voor hen die er recht op hebben, moet er wel de wil zijn om dit te aanvaarden.

Een duidelijk voorbeeld is de Pauluskerk, waar het aantal aanwezigen op een ochtend in juli 2023 opliep tot 80, vergeleken met een gebruikelijk aantal van 30 tot 40. Stichting Ontmoeting en Centraal Onthaal melden ook stijgingen. Sommige daklozen, vooral buitenlanders zonder registratie, kunnen niet profiteren van de beschikbare voorzieningen en blijven op straat. De geboden hulp omvat ondersteuning voor herintreding in de arbeidsmarkt of terugkeer naar het thuisland, met beperkte opvangperiodes.

Buitenlandse daklozen krijgen een keuze voorgeschoteld tussen werk vinden en terugkeren. Sommigen verkiezen terugkeer, waarbij Stichting Ontmoeting nazorg biedt. Wethouder Buijt en diverse organisaties streven naar een vermindering van het daklozenprobleem. De toenemende drukte leidt tot uitdagingen en frustraties bij opvanglocaties zoals Stichting Ontmoeting en de Pauluskerk.

Lees het volledige artikel op de website van openrotterdam.nl:

Flinke toename daklozen in Rotterdam, zien opvangplekken: ‘Normaal 30, nu 80 mensen binnen’

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!