In de verborgen hoeken van Rotterdam overleven mensen die slachtoffer zijn geworden van het systeem. Ze hebben geen dak boven hun hoofd en worden beperkt in toegang tot zorg. De podcast ‘Stadswandelingen’ duikt in de zorg voor deze mensen in Rotterdam.

De afgelopen jaren is het aantal dak- en thuislozen gestegen, vooral onder jongeren en mensen met een niet-westerse migratieachtergrond. De gemeente krijgt kritiek van de Rekenkamer Rotterdam omdat ze haar zorgplicht niet nakomt en de opvang en uitstroom niet verbetert. Dakloosheid veroorzaakt medische problemen en een uitzichtloze situatie.

Straatdokters Marcel en Thea bieden zorg aan deze mensen bij de Pauluskerk. Meer zorg voor dak- en thuislozen is noodzakelijk, omdat hun levensverwachting aanzienlijk korter is. Marcel bekritiseert “spreadsheetdeskundigen” die alleen naar cijfers kijken en het persoonlijke aspect van zorg negeren. Hun benadering belemmert maatwerk en persoonlijke zorg.

Lees het artikel op de website van Rijnmond.nl:

Er komt een dakloos persoon bij de dokter: wie schiet te hulp?

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!