De Pauluskerk-predikant Martijn van Leerdam in Rotterdam betoogt dat een deel van de geplande 30.000 nieuwe woningen in de stad bestemd moet worden voor daklozen. Hij benadrukt dat ondanks de schijn van afwezigheid, daklozen en verslaafden nog steeds aanwezig zijn en dringend hulp nodig hebben.

Hij deelt persoonlijke verhalen van daklozen, zoals een 78-jarige vrouw die geen recht heeft op een huis en dagelijks bij de kerk verblijft, en een man genaamd Sjaak die geen ondersteuning krijgt omdat hij nog niet verder is afgegleden. De predikant benadrukt dat dakloosheid leidt tot gezondheidsproblemen en verslavingen.

Hij roept op om een deel van de nieuwe woningen te reserveren voor de daklozen en wijst op het voorbeeld van Vlaardingen waar een woonwijk is gebouwd voor Oekraïense vluchtelingen. De predikant hoopt dat ook andere daklozen geholpen kunnen worden.

Lees het volledige opinie verhaal op de website van het AD:

Bestem deel van de 30.000 nieuwe woningen Rotterdam voor daklozen, betoogt predikant

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!