Niet iedereen zal ze zien, maar ook met deze vrieskou zijn er mensen die de nacht buiten doorbrengen. Op een bankje, onder een brug. In een slaapzak, soms zelfs zonder. Ja, ook in Zeeland. Dat moet anders, zeggen ze bij de daklozenopvang in Terneuzen. En het kán ook anders.

Die man in Almelo laatst, die al een jaar in zijn auto slaapt. Het verhaal dat een paar weken geleden viraal ging in Nederland. Natuurlijk werd er ook over gesproken bij het Leger des Heils in Terneuzen. Maar geschokt waren ze er niet. ,,Ook hier slapen mensen in hun auto”, zegt Carlijn den Boer. ,,En in Zierikzee. En in Goes…”

Niet dat ze geen bed zouden kunnen krijgen in de noodopvang aan de Stationsweg. Tien bedden hebben ze er staan en die zijn weliswaar standaard bezet, maar zodra de gevoelstemperatuur onder nul zakt, kunnen er altijd matrassen bij worden gelegd. In de huiskamer, tussen de bank en de voetbaltafel, is plek zat en zo nodig komt er wat bij op de kamers zelf.

Lees het volledige artikel op de website van BNdestem: 

Ook in Zeeland slapen mensen in auto's: ‘Dringend meer huisvesting nodig voor daklozen’

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!