Foto: Kansfonds in het kader van betere beeldvorming dakloze mensen in Nederland.

VEGHEL | Het nieuwe ETHOS-telonderzoek dak- en thuisloosheid dat in de regio Noordoost-Brabant is uitgevoerd wijst uit dat er veel kinderen en jongeren dak- of thuisloos zijn. Tot nu toe was er geen goed zicht op hoeveel mensen er daadwerkelijk dak- en thuisloos zijn. In de regio Meierij en Bommelerwaard zijn 1008 dak- en thuisloze personen geteld. 95 van hen verblijven in de gemeente Meierijstad.

In Meierijstad werden 58 dak- en thuisloze volwassenen geteld en 37 dak- en thuisloze kinderen. In vergelijking met de overige gemeenten in deze regio zijn er in Meierstad relatief veel kinderen geteld. Het onderzoek belicht dat dak- en thuisloosheid veel verschillende vormen kan aannemen.

Van de 1008 dak- en thuisloze personen in de regio slapen er 32 buiten, zijn er 389 mensen die in een instelling of daklozenopvang verblijven, zijn er 513 mensen die bij familie of vrienden of in een auto of stacaravan verblijven en 36 hebben mensen te maken met een dreigende huisuitzetting. Van 38 mensen is onbekend waar zij verblijven. Daarnaast gaat het ook niet alleen om mannen, zoals vaak wordt gedacht. Een derde van de mensen is vrouw.

Lees het volledige artikel over de ETHOS telling op de website van kliknieuwsveghel.nl:

Nieuwe telmethode brengt veel dakloze kinderen aan het licht in Meierijstad

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!