Het groeiende aantal daklozen in Eindhoven vormt een ernstige zorg voor de leefbaarheid van de stad. Dit probleem raakt niet alleen de daklozen zelf, maar ook de bewoners die overlast ervaren. Raadsleden Murat Memis en Marc König van de SP Eindhoven stellen dat de gemeente verantwoordelijkheid moet nemen voor het vinden van oplossingen.

Het toenemende aantal daklozen valt steeds meer op, met name onder Oost-Europese arbeidsmigranten zoals Jozef Szojka, die vaak onder mensonterende omstandigheden moeten leven. Het gebrek aan fatsoenlijke huisvesting leidt tot overlast voor zowel de daklozen als de buurtbewoners.

De huidige aanpak van de gemeente is ontoereikend, met tijdelijke maatregelen zoals extra beveiliging en het overlaten van het oplossen van problemen aan bewoners. Memis en König roepen op tot een proactievere aanpak, waarbij de gemeente de bron van het probleem aanpakt, zoals malafide werkgevers en huisjesmelkers. Ze pleiten voor menswaardige opvang voor daklozen, ongeacht hun afkomst, en voor het actief opsporen en aanpakken van verantwoordelijken voor de huisvestingsproblematiek.

Lees het volledige artikel op de website van BD.nl:

Leefbaarheid van Eindhoven staat onder druk door groeiend aantal daklozen

Beeld: Kim van de Wetering. Ter illustratie.

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!