De Eindhovense burgemeester Jeroen Dijsselbloem wil opnieuw een bedelverbod invoeren. Hij wil hiermee de bedelbendes stoppen die in de binnenstad actief zijn.

De gemeente krijgt al langer klachten binnen van ondernemers en bezoekers van het centrum over de bedelaars. Volgens Dijsselbloem gaat het om mensen die van buiten de stad komen. “Het zijn georganiseerde bendes. Ze zetten mensen ’s ochtends met een busje af. Vervolgens zitten ze op straat met bordjes, met allemaal dezelfde tekst. En op het einde van de dag moeten ze allemaal hun geld inleveren en worden ze weer met een busje de stad uitgereden”, vertelt de burgemeester. “We kunnen dit gewoon niet meer toestaan.”

Verbod

Om de overlast in het centrum terug te dringen kwam de voorganger van Dijsselbloem, John Jorritsma, in 2020 met een bedelverbod. Dat verbod werd op aandringen van de gemeenteraad na een jaar weer geschrapt, onder meer omdat er nauwelijks boetes werden uitgedeeld en sommige bedelaars de dupe zouden zijn van de maatregel. Dijsselbloem wil het verbod nu dus toch weer invoeren, omdat er de afgelopen tijd veel signalen zijn van overlast en bedelbendes.

Lees het volledige artikel op de website van Studio40.nl:

Dijsselbloem wil opnieuw bedelverbod in binnenstad Eindhoven: ‘Geen bedelbendes meer'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!