Amsterdam heeft besloten om extra financiële middelen vrij te maken, een bedrag van ruim 20 miljoen euro tot 2026, om dak- en thuislozen te huisvesten en te ondersteunen. Dit geld zal worden gebruikt om bijna 300 tot 400 extra woningen te bouwen en winteropvang te bieden aan 250 mensen.

De groep dak- en thuislozen groeit gestaag, mede door de gevolgen van de coronacrisis, de stijgende prijzen als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de hoge inflatie. Om te voorkomen dat deze mensen verder in de problemen komen, heeft de gemeente besloten in deze maatregelen te investeren. Naast het creëren van woonruimte zal er ook speciale aandacht worden besteed aan economisch daklozen, lhbtiq+-personen, gezinnen en ongedocumenteerden.

Bovendien zal de gemeente hulp bieden bij het vinden van huisvesting in andere gemeenten. Het oplossen van de wooncrisis in Amsterdam vereist echter actie vanuit Den Haag. Ook na 2026 zal er extra financiering nodig zijn voor het Nationaal Actieplan Dakloosheid om de opvang, zorg en preventie te kunnen blijven waarborgen.

Lees het volledige bericht op de website van AT5.nl: 

Gemeente trekt 20 miljoen extra uit voor woningen en opvang dak- en thuislozen

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!