Amsterdamse uitkeringsgerechtigden die een baan vinden, moeten meteen weer bijstand kunnen krijgen als ze binnen zes maanden opnieuw werkloos worden. Daarnaast start een pilot waarbij daklozen binnen een dag bijstand krijgen als ze zich melden.

Met een zogenoemde ‘garantieknop’ wil wethouder Rutger Groot Wassink (Sociale Zaken) drempels wegnemen voor Amsterdammers in de bijstand die huiverig zijn om aan het werk te gaan. Die huiver bestaat niet alleen door een voor velen dreigende armoedeval doordat toeslagen wegvallen, maar ook omdat iemand die snel zijn baan weer verliest vaak een tijd moet wachten voor de bijstand opnieuw wordt toegekend.

Groot Wassink komt met de knop tegemoet aan een wens van de raad, die om een concreet voorstel had gevraagd. De garantieknop is in elk geval te gebruiken vanaf 1 maart 2024, maar de wethouder heeft de hoop dat het nog voor het nieuwe jaar kan.

Lees het volledige artikel op de website van het Parool:

Garantie voor Amsterdamse uitkeringsgerechtigden: meteen terug in de bijstand bij snel verlies nieuwe baan

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!