Amsterdam kampt met ongeveer 4.000 geregistreerde economisch daklozen, maar het werkelijke aantal is waarschijnlijk hoger. Het Stedelijk Team Economisch Daklozen (STED) zoekt naar creatieve oplossingen voor huisvesting, vaak met succes. De Regenboog Groep merkt al jaren een stijging in aanmeldingen van economisch daklozen, die vaak niet in aanmerking komen voor maatschappelijke opvang.

Veel van hen hebben geen last van psychiatrische of verslavingsproblemen, maar zijn hun woning kwijtgeraakt door een scheiding of baanverlies. De GGD screent mensen voor opvang, maar deze screening is soms niet accuraat in het beoordelen van zelfredzaamheid. Financiën, werk, inkomen en een postadres zijn cruciaal voor stabiliteit en het voorkomen van afglijden.

Het STED moet vaak uitwijken naar andere provincies voor huisvesting, wat voor sommigen wennen is, maar er wordt contact gehouden om een warme landing te garanderen. Vrijwilligers van De Regenboog Groep hebben succes gehad in het vinden van woningen, vooral nabij de Duitse grens.

Lees het volledige artikel op de website van de Regenboog Groep:

Buiten de lijntjes durven kleuren

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!