Amsterdam creëert per direct negentig opvangplekken voor daklozen die gebruikmaakten van de winteropvang. Van het totaal aantal opvangplekken zijn 75 opvangplekken beschikbaar voor de komende drie maanden; 15 plekken worden structureel aan de bestaande opvang toegevoegd.

Met het creëren van de extra ruimte wil de gemeente de meest kwetsbare mensen hulp bieden na het beëindigen van de winteropvang. Dat zou 3 april al gebeuren, maar vanwege de kou blijft deze langer open.

De opvangplekken zijn gelokaliseerd aan de Transformatorweg in West waar ook de winteropvang was gehuisvest. De uitvoering wordt gedaan door de gemeente Amsterdam in samenwerking met HVO Querido, De Regenboog groep, PerMens en het Leger Des Heils.

“In Amsterdam hebben we de afgelopen maanden structureel mensen opgevangen in de winteropvang en gekeken hoe we deze mensen kunnen begeleiden naar de beste vorm van hulpverlening en kunnen zorgen voor perspectief,” zegt wethouder Rutger Groot Wassink (Sociale Zaken en Opvang) als toelichting op het besluit. “Er is gebleken dat er voor negentig kwetsbare mensen in de opvang op korte termijn andere begeleiding en hulp beschikbaar is. Daarom investeren we nu per direct in extra opvangplekken om deze mensen niet tussen wal en schip te laten belanden.”

Lees het complete artikel op de website van het Parool:

Amsterdam verlengt verblijf voor 90 daklozen uit winteropvang

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!