Amsterdam luidt de noodklok over dak- en thuislozen. Wethouders Simone Kukenheim (Zorg) en Laurens Ivens (Wonen) vragen het rijk om Amsterdam de komende vier jaar te helpen in de aanpak tegen dakloosheid.

In ruim tien jaar is het aantal dak- en thuislozen in Nederland verdubbeld tot ruim 38.000 mensen. In Amsterdam staan inmiddels ruim 2000 mensen op een wachtlijst voor opvang. Zij leven nu in de noodopvang of hoppen van het ene logeeradres naar het andere. Het aantal ‘economische daklozen’ neemt ook toe, mensen zonder huis die geen beroep doen op hulpverlening. In de regio Amsterdam gaat dat om nog eens tussen de 2000 en 3000 personen. De verwachting is dat deze groep in de nasleep van corona de komende jaren alleen nog maar groter wordt.

Wethouders Kukenheim (Zorg) en Ivens (Wonen) vragen met Hans van Harten van de Amsterdamse Federatie van Woningbouwcorporaties en Douwe van Riet van het Platform Opvanginstellingen Amsterdam Den Haag om hulp: help met de woningnood, zorg dat daklozen landelijk worden gespreid en help structureel financieel met de aanpak van dak- en thuisloosheid.

Lees het complete artikel op de website van het Parool:

Amsterdam luidt noodklok over daklozen, vraagt Den Haag om hulp