“Het kan iedereen overkomen, om wat voor reden dan ook: dakloos worden. U staat er niet alleen voor. Wat uw situatie ook is, hulp is altijd dichtbij.” Het staat op de website van gemeente Den Haag. Toch moet de Haagse Stadspartij concluderen dat op dit moment niet iedereen die bij het daklozenloket aanklopt ook daadwerkelijk geholpen wordt.

Het is een helaas een bekend probleem dat al langer speelt, weet fractievertegenwoordiger van de Haagse Stadspartij Kim Vrolijk helaas maar al te goed: Het daklozenloket verschaft cliënten niet altijd een schriftelijke afwijzingsbeschikking en/of een WMO-advies wanneer zij iemand niet kunnen helpen. Het komt voor dat deze afwijzing slechts mondeling plaatsvindt waardoor cliënten geen bezwaar kunnen maken tegen hun afwijzing en tegelijkertijd niet op de hoogte zijn van hun eventuele recht op een WMO-advies.

Kim: “Ik had het geluk dat ik bij vrienden terecht kon. Als je dat geluk niet hebt sta je na zo’n mondelinge afwijzing weer op straat en heb je niks!”

De Haagse Stadspartij vindt het van uiterst belang dat cliënten hun recht op bezwaar tegen een afwijzingsbeschikking uit kunnen oefenen zonder obstakels.

Lees het complete artikel op de website van de Haagse Stadspartij:

HSP: Succes in strijd voor rechten dak- en thuislozen

Foto:  Eveline van Egdom