Fractievoorzitter Richard de Mos van de partij Hart voor Den Haag in de gemeenteraad wil dat het stadsbestuur harder optreedt tegen de vele ‘weesboten’ op het Haagse water. De Mos vroeg hier in 2021, na klachten van bewoners uit Rustenburg/Oostbroek en Leyenburg, ook al eens voor, maar volgens hem is er sindsdien niets verbeterd.

“Door labbekakkerigheid van dit stadsbestuur blijven wrakschepen daklozen aantrekken. En dat is niet zonder risico. Deze week brandde een plezierjacht uit, eerder vonden twee mensen de dood in zo’n bootje”, aldus De Mos. Hij wil dat het stadsbestuur met een plan van aanpak komt om wrakschepen en ‘slaappiraten’ aan te pakken. “Losgelaten wrakken kunnen bij een storm andere boten beschadigen en de wrakken doen het aangezicht van het Haagse water ook geen goed.”

Op social media klagen verschillende bewoners dat het “armoe troef” is met de aanpak van weesboten in Den Haag. “Het stadsbestuur moet niet af en toe een boetetje uitschrijven, maar met een een rigoureus actieplan weesboten gaan verwijderen, waarbij de kosten worden verhaald op de eigenaren die er een zooitje van maken”, zegt De Mos. “Het Haagse water kan zo mooi zijn, er liggen prachtige woonboten, mensen wonen hier al jaren en met veel plezier. Maar de wrakschepen bederven het uitzicht. Hier moet echt wat aan gedaan gaan worden.”

Lees het complete artikel op de website van Dagblad070.nl:

Hart voor Den Haag wil aanpak wrakschepen en slaappiraten

Bij de foto: door Straat Consulaat gemaakte foto op november 2021 van bootjes aan de Neherkade.