In Den Haag zijn vorig jaar ruim 2600 nieuwe betaalbare woningen gebouwd, hoewel de nieuwbouw niet aan de gewenste hoeveelheid voldeed. Ongeveer 3100 woningen zijn momenteel in aanbouw.

De gemeente stelt steeds hogere eisen aan nieuwbouw, waarbij 80% van de nieuwe woningen betaalbaar moet zijn en een kwart van de nieuwe koopwoningen ook betaalbaar. Dit kan echter investeerders afschrikken. De gemeente wil samen met woningcorporaties investeren en hoopt dat de rijksoverheid hen toestaat in het middensegment te bouwen. Ze wil ook meer grip krijgen op de woningbouw door grond te verwerven.

Bouwgrond is echter schaars in Den Haag, waardoor de gemeente binnenstedelijk moet bouwen. Ze wil ook de bestaande stad beter benutten en flexibiliteit in doorstroom en verhuizingen mogelijk maken. Scheefwonen is geen groot probleem in Den Haag, maar veel huurders in het middensegment betalen te veel.

Lees het volledige artikel op de website van Den Haag Centraal:

Haagse nieuwbouw niet op peil, wel merendeels betaalbaar

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!

Foto door: Valerie Kuypers van Martijn Balster wethouder Volkshuisvesting Welzijn Zuidwest Den Haag.