Bewoners van de Bomenbuurt voelen zich niet gehoord over de plannen voor het Willem Dreeshuis. Ombudsman Addie Stehouwer vindt dit enigszins terecht en tikt de gemeente hierom op de vingers. ‘Ik hoop dat de bewoners uit de buurt in het gevolg serieus genomen gaan worden over hoe het plan verder wordt ingericht’, zegt ze in Bob Staat Op.

De situatie rondom Willem Dreeshuis speelt al een tijdje. Het was eerder een verzorgingshuis, waar mensen zaten die niet makkelijk naar buiten kwamen. Die is gesloten vanwege de financiële situatie van de organisatie waar het van was. Het pand heeft een tijdje leeg gestaan, maar nu worden er dak- en thuislozen opgevangen in het gebouw.

De gemeente heeft in april vorig jaar de bewoners ingelicht dat er per 1 juni daklozen komen wonen, maar de buurtbewoners mochten hier niet over meebeslissen. Het algemene belang moet namelijk gediend worden van de daklozen die een dak boven hun hoofd krijgen. ‘Als ombudsman vind ik dat dit best kan; je kan zeggen, hier kunnen burgers geen inspraak over hebben, maar ze zouden er op een andere manier in betrokken kunnen worden’. Aldus de ombudsman.

Lees het complete artikel op de website van Den Haag FM:

Gemeente op vingers getikt om Willem Dreeshuis: 'Hoop dat bewoners serieus genomen worden'