In Den Haag is er veel enthousiasme voor de plannen om dakloosheid aan te pakken. De plannen focussen op preventie en huisvesting, in plaats van alleen opvang. De commissie Samenleving is enthousiast over de verschuiving van zorg naar huisvesting. Wel zijn er zorgen over de uitvoering van de plannen. Het woningtekort is immers niet zomaar opgelost.

De VVD is vooral voorstander van preventie en heeft er bezwaar tegen om te veel woonruimte vrij te maken voor daklozen. De andere partijen zijn vooral bezorgd over de uitvoering van de plannen.

Welzijnswethouder Mariëlle Vavier benadrukt dat dit beleidskader vooral als blauwdruk dient voor de komende jaren. De eerste uitvoeringsagenda moet snel blijken hoe alle mooie plannen handen en voeten gaan krijgen. In de antwoorden van Vavier keren de woorden ‘maatwerk’ en ‘samenwerking’ regelmatig terug. Zij benadrukt dat de plannen met ervaringsdeskundigen, uitvoeringsorganisaties en de raad worden ontwikkeld.

De plannen voor de aanpak van dakloosheid in Den Haag zijn ambitieus en vergen veel samenwerking. Het is nog te vroeg om te zeggen of de plannen zullen slagen, maar de intenties zijn goed.

Lees het volledige artikel op de website van Omroepwest:

Enthousiasme over Haagse aanpak van dakloosheid, maar nog veel vraagtekens over uitvoering

Beeld: Kim van de Wetering.

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!