Het CDA in Den Haag wil streng optreden tegen het geven van geld aan bedelaars door middel van boetes. Volgens de partij houdt dit de bedelaars gevangen in een negatieve cyclus, en ze benadrukken dat oppervlakkige vriendelijkheid niet genoeg is om daklozen echt te helpen.

Het CDA streeft naar duurzame oplossingen, zoals passende huisvesting, gezondheidszorg, training en begeleiding om daklozen weer op de been te helpen. Bovendien willen ze ervoor zorgen dat de binnenstad aantrekkelijk blijft, zonder de bedelaars direct te straffen.

Ze willen ook alternatieve inkomstenbronnen creëren en investeren in programma’s voor een betere toekomst van daklozen. De ChristenUnie/SGP reageert geschokt op het voorstel en vindt het onbegrijpelijk dat een christendemocratische partij barmhartigheid wil beboeten. Het CDA benadrukt echter hun inzet voor structurele hulp en het behoud van een leefbare binnenstad.

Lees het volledige bericht op de website van Dagblad070:

CDA wil mensen die geld geven aan bedelaars gaan beboeten

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!