In de Tweede Kamer zijn meerdere partijen bang dat de regels voor verhuurders zó streng worden, dat er minder huurwoningen op de markt komen. Een wetsvoorstel om tijdelijke contracten te verbieden haalt het mogelijk niet.

Regeringspartijen VVD en CDA willen dat verhuurders met slechts één woning uitgezonderd worden van het verbod op tijdelijke contracten. Partijen zijn bang dat anders een groot deel van de huurwoningen straks leeg blijft staan.

Zij willen die uitzondering opnemen in een initiatiefwetsvoorstel van regeringspartner ChristenUnie en oppositiepartij PvdA dat een verbod regelt op tijdelijke huurcontracten. Als de wijzigingsvoorstellen van VVD en CDA het halen, overwegen CU en PvdA hun wetsvoorstel desnoods in te trekken. ,,Want dan zou de situatie voor huurders nog slechter worden dan het nu is’’, zegt CU-Kamerlid Pieter Grinwis.

Lees het complete artikel op de website van het AD:

Kamer ruziet over verbod op tijdelijke huurcontracten: groeiende zorg dat verhuurders afhaken

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!