We (red. AD) schreven eerder al over hoe je in Den Haag aan een sociale huurwoning komt. Een onderwerp dat gerelateerd is aan sociale huur maar toch een beetje extra uitleg nodig heeft, is de urgentieregeling. Wij gingen op onderzoek uit over wat het betekent en hoe je er aanspraak op kunt maken. Zo kom je in aanmerking voor urgentie bij een sociale huurwoning in Den Haag.

Wat is urgentie?
Als je urgentie krijgt, dan betekent dit dat je voorrang krijgt op sociale huurwoningen. Wanneer jij dus op het aanbod van sociale huurwoningen reageert, maak je eerder kans dan anderen. Dat aanbod kun je vinden op de website van Woonnet Haaglanden. Op deze site zie je het aanbod aan sociale huur van alle grote woningcorporaties zoals Haag Wonen, Staedion, Hof Wonen en DUWO.

In aanmerking komen
Zit je in een woonnoodsituatie en heb je dringend woonruimte nodig, dan moet je eerst proberen zelf een oplossing te vinden. Lukt dat niet op korte termijn – en kom je daardoor dus op straat te staan – dan kun je een aanvraag indienen voor urgentie. Met een urgentieverklaring (ook wel voorrangsverklaring genoemd) mag je drie maanden lang met voorrang reageren op de woningen die via Woonnet Haaglanden worden aangeboden.

Het aanvragen van een urgentie kost 88,50 euro. Je aanvraag wordt dan behandeld door de Urgentiecommissie. De kosten betaal je sowieso, ook als je aanvraag wordt afgekeurd.

Lees het volledige artikel op de website van het AD:

Zo kom je in aanmerking voor urgentie bij sociale huur in Den Haag

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!