Noordwijkerhout – Ze zijn ten einde raad en staan symbool voor een veel grotere groep. De Noordwijkerhoutse Cindy van Wieringen en Charlotte Meiland zijn dringend opzoek naar een betaalbare woning. Ze riepen dinsdagavond de politiek van Noordwijk op om snel met een oplossing te komen. ‘Ik verdien te veel voor een sociale huurwoning en te weinig om op de particuliere markt te kunnen huren. Ik weet het niet meer’, zegt Charlotte.

Cindy (45) en Charlotte (40) zijn beiden onlangs gescheiden. ‘Sinds 1 april ben ik weg bij mijn partner en zoekende naar een huis’, sprak Cindy dinsdagavond de politiek van de gemeente Noordwijk toe tijdens een rondetafelbijeenkomst. Ze staat sinds haar scheiding ingeschreven voor een sociale woning, maar dat is nog niet lang genoeg om in aanmerking te komen voor een huis.

Daarom woonde ze de eerste paar maanden na de scheiding met haar zoon van 18 bij haar ouders op zolder. Sinds september woont ze in een woning die illegaal wordt verhuurd voor 800 euro per maand. ‘Ik heb nu een soort mazzel, maar ik weet niet hoe lang ik er nog kan blijven.’

Lees het complete artikel op de website van omroepwest.nl:

Woningzoekenden ten einde raad: 'Moet ik onder een brug? Het is bezopen'

Woningzoekenden-Charlotte-Meiland-l-en-Cindy-van-Wieringen-Privefoto’s