Er zijn veel te weinig huizen in Nederland en dat wordt alleen maar erger. Dat blijkt uit een nieuwe voorspelling van ABF Research, die voor het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft onderzocht hoeveel huizen er nodig zijn. In 2023 zijn er 390.000 huizen te weinig. Dat zijn er 75.000 meer dan vorig jaar.

Dat komt doordat er meer mensen naar Nederland komen die een huis nodig hebben, vooral uit Oekraïne. Ook blijven ouderen langer in hun eigen huis wonen, omdat er geen ruimte is in het verpleeghuis. Er worden niet genoeg nieuwe huizen gebouwd om iedereen een plek te geven, omdat de rente hoog is en mensen geen huis kunnen kopen.

Het kabinet lukt het niet om genoeg huizen te bouwen voor 2030. De woningmarkt blijft nog lang heel krap, tot ongeveer 2028.

Lees het volledige bericht op de website van de NOS:

Woningtekort stijgt fors naar 390.000, pas vanaf 2028 minder krapte

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!