De Vogelwijk ziet de plannen voor opvang met de mix van circa zevenhonderd asielzoekers, statushouders en ex-daklozen in het oude HagaZiekenhuis aan de Sportlaan tóch niet zitten en roept de Haagse politiek op om het voorstel van tafel te vegen. Dat concludeert de bewonersorganisatie, die vorige week nog zei juist géén bezwaren te hebben.

,,Wij vinden deze tijdelijke invulling een logisch besluit. Over het algemeen denk ik dat de grote meerderheid in de wijk er hetzelfde over denkt als wij“, zei IIonka Sillevis Smit, bestuurslid van de bewonersorganisatie Vogelwijk met 1800 gezinnen als leden, donderdag nog in de Haagse raadzaal.

Maar daar komt de vereniging nu op terug. ,,Na uitgebreider consultatie binnen onze wijk moet ik deze visie bijstellen”, schrijft voorzitter Lodewijk de Haes. ,,Er is bij een substantieel deel van de bewoners grote zorgen over de leefbaarheid, de aantallen, de opvang van groepen met verschillende achtergronden, handhaving bij calamiteiten, de dagbesteding en de leefbaarheid in onze en omringende wijken.”

Lees het volledige artikel op de website van het AD:

Vogelwijk verandert standpunt over grootschalige opvang in oud ziekenhuis: ‘Grote zorgen bij bewoners’

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!