Jaarlijks krijgen politie, ambulancediensten en Leger des Heils 100.000 meldingen over verwarde mensen op straat. Ze rukken planten uit perken – of erger – plegen grof geweld. Ze bezorgen instanties handenvol werk en hun omgeving wanhoop en angst. Er is al jaren veel gepraat, maar nog weinig opgelost.

‘Ernstig verwarde man’ met behulp van flitsgranaten aangehouden’ Dat kopte de site van het Brabants Dagblad op 15 december. Urenlang was de politie bezig een verwarde man uit de voormalige pastorie van Schijndel te krijgen. En deze week, op 6 januari, haalden hulpdiensten een verwarde man van een dakkapel in Den Bosch. Zomaar twee berichten rondom onbegrepen gedrag op straat. Alle klachten, aanbevelingen van het landelijk Schakelteam Verwarde Personen, álle inspanningen ten spijt; nog altijd komen er jaarlijks 100.000 meldingen binnen bij politie, ambulancediensten en organisaties als het Leger des Heils.

Lees het complete artikel op de website van BD.nl:

Verwarde mensen op straat, aanpak blijft maar falen: ‘Ambulance rukt soms twee keer per dag uit voor zelfde persoon’

Let op! Dit is een premium artikel en gaat af van uw gratis artikelen bij BD.nl

Bij de foto: Kamerlid Joba van den Berg: ,,Ambulancebroeders moeten soms twee keer op een dag uitrukken voor dezelfde verwarde persoon.” © CDA