Theo Stuut is een van de 25 bewoners van de nieuwe daklozenopvang aan de Fuutlaan in Eindhoven. Hij probeert zijn leven weer op de rit te krijgen na jaren in de gevangenis te hebben gezeten. Makkelijk is dat echter niet. “Als je zegt dat je vier jaar hebt gezeten, zijn veel mensen daar huiverig voor.”

Aan de rand van de villabuurt staat het imposante gebouw dat Theo voorlopig thuis mag noemen. Alhoewel dat in zijn ogen niet de juiste benaming is, want thuis is volgens hem de plek waar je met je geliefden bent. Toch kan hij een lach niet onderdrukken als hij de slaapkamers laat zien. Na omzwervingen in verschillende opvangen heeft hij voor het eerst een eigen plek.

Een hele opluchting voor Theo, want voorheen sliep hij met wildvreemden op de kamer. “Op een gegeven moment lag ik met een jongen die heel erg gebruikte en die was ’s nachts altijd aan het spoken. Daar had ik heel veel moeite mee, want ik ben een moeilijke slaper.”

Lees het volledige artikel op de website van studio040.nl:

Theo probeert na celstraf zijn leven weer op de rit te krijgen in de nieuwe daklozenopvang

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!