• Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

Teken de petitie

In de huidige jeugdwet staat dat de hulp stopt als een jongere achttien wordt. “Voor veel jongeren is het feest als ze achttien worden, maar voor deze jongeren betekent het dat ze hun woonplek en hulp kunnen kwijtraken”, zegt Margot Ende- van den Broek, directeur van Het Vergeten Kind tegen de NOS. “Er wordt van hen verwacht dat ze op eigen benen staan. Een oneerlijke en onmogelijke start van een volwassen bestaan.”

Ook bij het Straat Consulaat zien we veel dakloze jongeren met een achtergrond in de Jeugdzorg. We kennen de wet en de mogelijkheden en toch worden veel jongeren losgelaten voordat de Big 5 (de basis) op orde is. Zij voelen zich in de steek gelaten door de zorg die er jarenlang bovenop zat! Na hun 18e stapelen de problemen zich op. Ze belanden in een afhankelijke situatie bij kennissen op de bank, hebben weinig mensen om echt op terug vallen en de financiën worden een puinhoop. Dit mag niet langer gebeuren!

Wij ondersteunen daarom de petitie van het Vergeten Kind om de zorg pas te laten stoppen wanneer kinderen en klaar voor zijn. Help mee. Teken ook de petitie.