Daklozen hebben vaak wel een smartphone, maar ze gebruiken hem niet optimaal. Ook is relevante informatie voor hen soms moeilijk te vinden. Daarom ontwikkelden studenten informatiewetenschappen Marc Hegeman en Bandro Edoga een app voor daklozen.

Wat zijn eigenlijk de vragen die een dakloze heeft? Om dat te weten te komen, hielpen Hegeman en Edoga een paar keer mee bij Sant Egidio, een liefdadigheidsorganisatie die op dinsdagavond in de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein een gratis maaltijd serveert aan daklozen, vluchtelingen en eenzamen.
Het afstudeerproject van Hegeman, Bandro en een aantal andere studenten gaat over de digitale tweedeling: hoe bereik je mensen die zichzelf niet kunnen redden in de digitale wereld? Ouderen bijvoorbeeld en laaggeletterden. Voor hen is het een probleem dat tegenwoordig bijna alles digitaal gaat en dat ook de overheid, verzekeraars en banken in toenemende mate van hun klanten verwachten dat ze digitaal vaardig zijn. Studenten informatiewetenschappen bedenken in dit vak oplossingen om het leven van digibeten gemakkelijker te maken. Dit jaar waren voor het eerst ook daklozen opgenomen als doelgroep.

Lees het complete artikel op de website van advalvas.vu.nl:

Studenten maken app voor daklozen