Cocaïne is een gevaarlijke drug waar je gemakkelijk verslaafd aan kunt raken. Coke is het witte poeder uit de bladeren van de cocaplant die in Zuid-Amerika groeit. Je kunt cocaïne snuiven, dit geeft een hevig effect. De eerste keer coke gebruiken geeft vaak een intense ervaring. Nadat de coke is uitgewerkt voel je je vaak teneergeslagen, depressief en vermoeid.

Het is dan zeer aantrekkelijk om nog een keer coke te gebruiken, zodat je uit dat negatieve gevoel komt. Tenslotte kun je terechtkomen in een neerwaartse spiraal en een ernstige verslaving. Stoppen met coke is dan ook niet gemakkelijk

Omdat je snel van de depressieve gevoelens af wilt komen nadat de coke is uitgewerkt, is de keuze makkelijk om een nieuwe snuif te nemen. Dat zorgt ervoor dat cocaïne enorm verslavingsgevoelig is. Veel mensen zijn na één snuif al verslaafd. Hoe kun je weer van een verslaving afkomen en wat zijn de afkickverschijnselen? Het is geen geheim dat je vaak de hulp van een kliniek nodig hebt om van de verslaving af te komen.

Lees het complete artikel op de website van nieuw Volendam:

Stoppen met cocaïne blijkt lastig