Foto: screenshot uit video de Gelderlander.

Arnhem – Gadget is vrijwel zeker de eerste hond in Nederland die met zijn bazin welkom is in een professionele daklozenopvang. IrisZorg in Arnhem wil daklozen met huisdieren op die manier de helpende hand reiken.

De 59-jarige Sandra Oudshoorn is dolblij. Haar hond ook. Gadget en zij zijn onafscheidelijk. Zelfs als ze naar de wc gaat, probeert haar hond Gadget zijn snuit tussen de deur de duwen.

Ik heb geen kinderen en geen familie. De hond is mijn leven.”

Verknocht

Sandra Oudshoorn, dakloze: ,,Hij verliest me geen seconde uit het oog. We zijn verknocht aan elkaar. Daarom ben ik zo blij dat Gadget bij me mag slapen in de daklozenopvang de Remise in Arnhem”, zegt de 59-jarige Sandra Oudshoorn, die sinds tweeënhalf jaar dakloos is. Zij is zo goed als zeker de eerste dakloze van Nederland die met haar hond is toegelaten tot een professionele opvang. ,,Ik ben IrisZorg superdankbaar. In de kou is het geen pretje op straat te slapen. Toen er sneeuw lag, had Gadget het vreselijk koud. Hij lag de hele nacht te rillen. Nu ligt hij heerlijk bij mij op of onder het bed in een warme kamer.”

Lees het complete artikel inclusief video impressie in de Gelderlander:

Speelse Gadget is de eerste hond in een daklozenvang: ‘Iedereen is gek op hem’