Mensen die scheiden komen in de problemen op de woningmarkt, omdat ze in hun eentje geen betaalbaar huis kunnen vinden. Maickel van den Burg bedacht daarom een speciaal hotel voor hen, maar kan de vraag amper aan. “Er is gewoon geen andere oplossing.”

Maickel van den Burg zag het met zijn eigen ogen. Nadat zijn ouders uit elkaar gingen, kwam zijn vader op straat te staan. Maar hij kon geen woonruimte vinden. Zo ontstond bij Van den Burg het idee van ‘divorce housing’: een hotel waar mensen na een echtscheiding terechtkunnen.

Enorme krapte

Inmiddels heeft Van den Burg vestingen in zeven verschillende steden en kan hij de aanvragen nauwelijks aan. “De krapte is echt enorm. We bieden nu aan 600 mensen onderdak, maar aan het eind van het jaar tikken we al de 800 aan.” Dat is ‘ergens mooi’, zegt hij. “Maar het is ook dubbel. Want het is schrijnend dat de nood zo hoog is onder deze groep. Als je in echtscheiding ligt, kun je nergens heen in deze woningmarkt.”

Lees het complete artikel op de website van eenvandaag.avrotros.nl:

Scheidingshotels bieden uitkomst voor alleenstaanden die geen huis meer kunnen vinden: 'De nood is zo hoog onder deze groep'