“Ik hou absoluut niet van een puinzooi”, zegt Robert Bast (37) resoluut, terwijl hij met zijn zelfgemaakte bezem het blad voor zijn fietscaravan wegveegt. Bast is dakloos en woont met zijn fietscaravan in het bos ergens bij Emmen.

“Ook houden teken er niet van om grote kale vlaktes over te steken”, vervolgt Bast. “Daarom doe ik dit ook, om ze toch een beetje buiten de deur te houden.”

Verscholen in de bossen staat zijn donkergroene fietscaravan. Amper anderhalve meter breed en ongeveer 2,5 meter lang. Bast heeft er zijn eigen plekje van gemaakt: er staat een campingtafel met een grote jerrycan water erop. Een donkergroen zeil boven de caravan en de voorkant houdt het water tegen. Een klein zonnepaneeltje staat aan de achterkant. Verderop is een zelfgebouwde wc.

Lees het complete artikel op de website van RTVDrenthe.nl:

Robert Bast (37) uit Emmen is dakloos en woont in zijn fietscaravan

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!