De Haagse politiek zal niet donderdag, maar pas over drie weken een besluit nemen over de grootschalige opvang van onder andere asielzoekers en daklozen in het oude HagaZiekenhuis aan de Sportlaan. Het debat is, na druk en vele zorgen van bewoners, ondernemers en lokale politiek, uitgesteld.

Dat is dinsdag besloten in het Haagse fractievoorzittersoverleg, nadat eerder op de dag het college een brief aan de raad had gestuurd met het voorstel om het debat uit te stellen naar de eerstvolgende raadsvergadering (11 juli), om zo meer bewoners en betrokkenen mee te kunnen laten denken over de uitvoering van het ingrijpende opvangplan.

,,We zijn ons er ervan bewust dat er nog veel zorgen en vragen leven en hebben daar begrip voor. Aangezien het hier om een relatief grote multifunctionele opvanglocatie gaat, reserveren we meer tijd voor participatie en het gesprek met de omwonenden en ondernemers”, aldus het Haagse stadsbestuur. Naar verwachting komt er volgende week wel een commissiedebat over de kwestie.

Lees het volledige artikel op de website van het AD:

Politiek stelt besluit over omstreden opvang asielzoekers Vogelwijk uit: ‘Begrip voor zorgen’

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!