Ze hangen rond bij winkels en in parkeergarages in de binnenstad van Terneuzen en poepen af en toe in de portieken van winkels. Soms zijn ze dronken, vaak liggen ze slapend op een bankje. De gemeente zag het aantal daklozen en de overlast ervan, de afgelopen maanden toenemen.

Samen met het Leger des Heils probeert ze nu wat te doen aan de daklozenproblematiek. Het lijkt er op dat het werkt, maar het probleem is zeker nog niet onder controle.

In Terneuzen zijn nu vijf daklozen in beeld, maar volgens het Leger des Heils zijn het er meer. Ze hangen rond in de parkeergarage, de binnenstad en in portieken van winkels. Inwoners van de binnenstad in Terneuzen trokken in februari aan de bel tijdens een wijkraad. “Er is veel overlast van zwervers”, zei een van de bezoekers toen. Dat beaamt ook wethouder Laszlo van de Voorde. “Wat we zien is een steeds grotere groep dakloze mensen die vaak geen kwaad in hun zin hebben, maar waarbij het beeld ervan vaak al voor onrust zorgt.”

Lees het volledige artikel op de website van omroepzeeland.nl: 

Poepen in portieken en slapen in auto's: zo pakt Terneuzen toenemende overlast daklozen aan

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!