Oud-personeelsleden doen een boekje open en vertellen onder welke omstandigheden ze werkten in Midgaard, de Haagse jeugdzorginstelling waar de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd een vernietigend rapport over schreef.

Afgelopen week publiceerde het AD over een alarmerend rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Bij een controle zagen inspecteurs kapotte ramen en deuren, met de scherven nog op de grond en binnen bereik van de jeugd. Oud-medewerkers vertellen hoe zij de afgelopen periode hebben ervaren.

Ook Janice Roopram (raadslid voor Hart voor Den Haag) sprak met personeelsleden. ,,Mijn mond viel open van verbazing en ook een gevoel van boosheid kwam in me op toen ik de schrijnende verhalen hoorde.” Ze vuurde gisteren een spervuur van vragen af op het stadsbestuur, om dat tot actie te manen.

Stukje uit de reactie van de Horizon:

Net als eerder zegt een woordvoerder van Horizon de signalen uit het inspectierapport te herkennen. ,,We hebben daarnaast geconstateerd dat het invoeren van onze nieuwe methodiek op deze locatie meer vraagt dan verwacht.

Lees het complete artikel op de website van het AD:

Personeel doet boekje open over jeugdzorginstelling Midgaard: Van tandenborstel tot steekwapen

Let op! Dit is een premium artikel en gaat af van uw gratis artikelen bij AD.nl

Foto: Midgaard aan de Monsterseweg © Horizon